top of page
  • Writer's pictureArvi Helin Oy

Uusi kauha työkoneeseen? Huomioi nämä 4 asiaa!

Onko aika hankkia työkoneeseen uusi kauha? Oikeanlaisen kauhan valinta riippuu useista tekijöistä, kuten käyttötarkoituksesta, koneen kokoluokasta ja materiaalin tyypistä, jota kauhalla käsitellään. Miten valita juuri se omia tarpeita parhaiten palveleva vaihtoehto?


Kauha työkoneeseen
Kauhat työkoneisiin - Arvi Helin Oy

1. Aivan aluksi pitää olla tietenkin selvillä kauhan käyttötarkoitus. Koska esim. kuormaajia käytetään monenlaisissa töissä, kuten maansiirrossa, rakennustyömailla, maataloudessa ja teollisuudessa, tulee kauhan valinnassa miettiä, mihin käyttötarkoitukseen kauhaa tarvitaan ja millaisia materiaaleja kauha käsittelee.


2. Seuraavaksi tulee huomioida koneen koko. Kauhan koon tulisi olla suhteessa koneen kokoluokkaan. Väärän kokoinen kauha suhteessa kuormaajaan voi heikentää kuormaajan suorituskykyä sekä vähentää sen käyttöikää. Väärän kokoisen kauhan käyttö voi käydä pitkällä aikavälillä kalliiksi.


3. Valitse oikea kauhatyyppi pääkäyttötarkoituksen mukaan. Kauhoja on saatavilla moniin eri tarkoituksiin, kuten yleiskauhat, kevytmateriaalikauhat, tasoituskauhat, sorakauhat sekä kärkikippaavat kauhat. Siirrätkö kevyempää materiaalia kuten hiekkaa tai haketta, tai ehkä raskaampaa soraa tai mursketta?


4. Millaiset kiinnikkeet kauhaan tarvitaan? Kauhojen kiinnikkeiden tulee olla turvallisia ja kestäviä, ja niiden kunto tulee tarkistaa aika ajoin.


Nämä vinkit auttavat sinua valitsemaan sopivimman kauhan kuormaajaan.

Ole yhteydessä matalalla kynnyksellä ja tutustu välittämiimme kauhoihin täällä!Arvi Helin Oy - se palveleva konepaja.


P. +358 400 158660

myynti@arvihelin.fi

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Comments


bottom of page