top of page
  • myynti45

Jatkohaarukoiden käyttöpituuden määrittäminen

Jatkohaarukoita mitoitettaessa on asiakkailla usein epätietoisyys jatkohaarukoiden sallitusta käyttöpituudesta suhteessa trukinhaarukoihin. Aiheesta saammekin kyselyitä lähes päivittäin, joten miksemme julkaisisi kokonaan oman päivityksen sen tiimoilta! Poimi siis vinkit talteen!


Yleisohjeena voidaan pitää ns. 60% sääntöä, jonka mukaan jatkohaarukan pituus tulisi olla maksimissaan 60 % pidempi kuin niitä käyttävät trukinhaarukat. Tämä on kuitenkin vain suositus, jota ei ole määritelty erikseen koneasetuksessa.


Mitoitus perustuu lähinnä työturvallisuusmääräysten ja -lain soveltamiseen, jolla pyritään estämään:


  1. Kuorman painopisteen liiallinen siirtymä suhteessa trukkiin, jonka seurauksena trukin vastapaino ei välttämättä riitä. Tämä johtaa vuorostaan trukin kippaamiseen.

  2. Painopisteen pidentymisen ja momentin vaikutus jatkoja käyttävien trukinpiikkien kestävyyteen (trukinhaarukoiden nostokyky mitoitetaan 500 mm tai 600 mm painopisteessä).

  3. Haarukkakelkan laakerointien liiallisen kuormituksen välttäminen.

  4. Käytettävien jatkopiikkien kestävyys (ontto rakenne).


Me Arvi Helin Oy:llä valmistamme jatkoja kotelomallisina, pohjasta avonaisina sekä reunavahvistettuina. Saatavana on myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja sekä perinteisellä tappilukituksella ja ruuvilukituksella olevia malleja.


Kaikki tuotteemme valmistuvat konepajallamme käsityönä kotimaisen konepajateollisuuden pitkiä perinteitä sekä ennen kaikkea laatua vaalien.


Kysy meiltä tarvittaessa, niin suunnitellaan yhdessä käyttöösi toimivat jatkohaarukat!

  

 
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Comments


bottom of page